LOTmakers

LOTmakers weten dat ze iets moeten veranderen. Ze weten niet altijd hoe dat moet en waar ze goed aan doen, maar gaan wel op onderzoek uit. Ze hebben de moed om in de spiegel te kijken, iets nieuws te leren én uit te proberen. Zo groeien en leren ze van hun ervaringen, ook al is dat niet makkelijk. Dat doen ze met vallen en opstaan. Ze weten dat ze er niet langer omheen kunnen en gaan er daarom dwars doorheen. Ze spannen zich in voor meer bewustzijn, (zelf)kennis en grip. Ze vergroten hiermee hun flexibiliteit, vertrouwen en innerlijke rust. En dat maakt het leven gewoon net even makkelijker.

In het kort

We gaan aan de slag met je patronen van denken, voelen en doen. Door (bewezen) kennis op te doen, ga je jouw patronen beter begrijpen. Daar voegen we (evidence based) tools aan toe waarmee je concreet en stap voor stap op zelfonderzoek gaat en leert hoe je verandering kunt integreren. Dat gaat niet ineens, maar juist geleidelijk. Het vraagt tijd, inzet én moed. Het levert je wel een boel innerlijke rust op. 

 

Structureel veranderen

AAN EEN QUICK FIX HEB JE NIKS

Door je patronen van denken, voelen en doen te begrijpen, ontstaat ruimte om andere keuzes te maken die passen bij wat jij wilt. Dat komt omdat je flexibeler wordt in je hoofd, zodra je blinde vlekken vervagen én je nieuwe kennis opdoet om die vlekken op te vullen. Het is net als wanneer je iets zoekt en haast hebt om het te vinden, dat je er dan overheen kunt kijken terwijl het vlak voor je neus ligt. Juist wanneer je wilt opgeven (en je tunnelvisie zich verruimt) zie je het wél liggen. Als je denkpatronen vernauwt zijn, ontstaat er ook zo'n tunnel waarbij je geen andere opties ziet. Dat kan door stress zijn of omdat je niet hebt geleerd hoe het anders kan. Je denken is onlosmakelijk verbonden met hoe je je voelt en reageert, samen vormen ze een patroon. Wanneer je dus het denken gaat verruimen en nieuwe perspectieven ontdekt, ontstaat er flexibiliteit in je patronen. Hierdoor zie je simpelweg meer opties om met een situatie om te gaan en ervaar je die situaties ook anders (minder stress is minder laten leiden door emotie).

Kortom: meer om uit te kiezen

Hoe makkelijker je schakelt tussen mogelijke opties in situaties, hoe makkelijker je het leven hanteert. Wanneer je onbewust steeds eenzelfde patroon in verschillende situaties toepast, dan kun je je voorstellen hoe inflexibel dat is en dat dit voor conflicten in jezelf of met anderen kan zorgen. Met LOTmakers vergroot je de opties om uit te kiezen. Dat maakt het ook structureel. Wat je eenmaal hebt geleerd, kun je niet meer ontleren.

Zo maak je het structureel

We werken niet aan een tijdelijk fix, maar aan structurele verandering. Hoe dat komt?

 • Als je eenmaal snapt hoe het zit, kun je andere keuzes maken (sorry, het is echt zo simpel).
 • De tools versnellen en borgen het proces van ontwikkeling.
 • Omdat je de kennis en tools ook leert toepassen, gaat het een leven lang mee. 

 


Wat kun je verwachten?

 • Complete programma's per thema
 • Praktische en to-the-point informatie
 • Korte video's boordevol waardevolle kennis
 • Niet alleen kijken/luisteren, maar ook doen en in je vingers krijgen
 • Altijd met een praktische (evidence based) tool die je een leven lang kunt gebruiken
 • Een overzichtelijke hoeveelheid aan informatie, met tussentijdse samenvattingen
 • Beelden die de tekst ondersteunen (naar mij kijken, lijkt me voor jou minder interessant)
 • Met bronvermelding (ik heb de theorie erachter namelijk niet zelf bedacht, alleen toepasbaar gemaakt voor je) 

(Dan beloof ik dat ik dat ik bewust omga met je inbox, daar staat meestal al genoeg in.)

Word ook LOTmaker

Het begint met een simpel besluit.

Ben je het zat om geleefd te worden door oude patronen? Wil je af van de 'daar ga ik weer momenten' en niet langer vanuit (zelf)verwijt, frustratie, angst of piekeren reageren? Besluit dan nu om voortaan ook LOTmaker te zijn! Eigenlijk is het zo simpel. De kracht van een besluit is heel sterk. Denk maar aan een overtuiging. Dat is ooit ook een besluit geweest, ook al was dat misschien niet bewust. Je maakte iets mee en besloot: dit vind ik eng of stom of vreselijk. Zo kun je vandaag kiezen: ik neem het lot in eigen hand, ik word LOTmaker. Die keuze alleen al, is een eerste krachtige stap.

LOTmakers programma's

In de Lotmakers omgeving help ik je gericht om die eerste stap ook op te volgen. Je vindt er programma's die boordevol kennis zitten vanuit mijn (register)opleidingen Integrale Vitaliteitscoaching, EFT (Emotional Freedom Techniques), Psychosociale therapie en Verlies- en rouwtherapie. Die kennis deel ik op deze manier, omdat ik geloof dat er een groep mensen is die dit prima zelf kan toepassen. Natuurlijk help ik je erbij. 

Altijd in drie stappen

Ieder programma is volgens hetzelfde drie stappen model opgezet. De stappen worden aangeduid met de letters uit LOT:

 1. Leren: van nieuwe kennis en tools
 2. Ontdekken: hoe het voor jou zit én hoe het ook kan
 3. Toepassen: van dit alles en het integreren in het dagelijks leven

De kennis die aan bod komt, is waardevolle informatie uit de psychologie, gedragstherapie, coaching en counseling. De tools idem dito en die gaan je helpen om verandering teweeg te brengen, het is een houvast die de boel ook opschud. Het doel is altijd dat je het zelf leert toepassen en er dus een leven lang op kunt terugvallen. De verandering gaat meestal geleidelijk en als je terugkijkt is het soms lastig te begrijpen waarom je er zo lang last van had. We gaan niet voor een quick fix, maar toch kan een eenvoudig inzicht soms levensveranderend zijn (vaak is het zelfs makkelijker dan je denkt)

Hulplijn nodig?

Dat kan, je staat er niet alleen voor. Dan plannen we gewoon een online hulpgesprek in en help ik je verder op gang.  

Onbeperkte toegang

Verandering gaat niet ineens en heeft wat vallen en opstaan nodig. Daarom kun je de programma's zo vaak terugkijken als nodig is. Ze blijven een jaar toegankelijk, omdat de ervaring leert dat als je er dan niets mee hebt gedaan, het er ook niet meer van komt. Heb je langer nodig? Dan stuur je me gewoon een mail.

44


Over de (LOT)maker

Ik ben Denise de Kruijk, moeder van twee tienermeiden, opnieuw getrouwd met Jelle en zijn grote zoons en ik heb een fijn co-ouderschap met de vader van de meiden. We zijn verhuisd naar een huis waar ons nieuwe gezin inpast en genieten -soms samen en soms met de hele bubs thuis- van het leven dat we hebben gebouwd. Ik doe mooi werk voor een ambitieuze start-up, naast mijn eigen praktijk, omdat ik gewoon veel te veel dingen leuk vind om te doen. En bovenal ben ik tegenwoordig vooral heel erg gelukkig (en natuurlijk op momenten niet, ik ben ook gewoon mens).

Zo rustig als nu, is het zeker niet altijd geweest. Ik heb het leven met tijden behoorlijk uitdagend ervaren, ik ben geen zondagskind en ken dus de pieken en (diepe) dalen als ieder ander. Mijn opleidingen zijn voor mij de game changer geweest. Ik zat vooral mezelf in de weg namelijk. Dat wist ik ergens wel, maar ik wist niet HOE ik het kon veranderen. Niets dat ik deed, maakte echt het verschil. Totdat ik met echt waardevolle kennis en informatie in aanraking kwam, die me verder hielp om mezelf te ontwikkelen. Een integrale vitaliteitsopleiding, een gecertificeerde EFT opleiding (Emotional Freedom Techniques) en een psychologie studie gericht op Psychosociale therapie en Verlies- en Rouwtherapie. Stap voor stap nam ik meer regie over mijn leven. En dat bleek alle verschil te maken.

"Steeds als ik iets nieuws leerde, dacht ik: Dit zou toch iedereen moeten weten?"

Dat is de reden om LOTmakers te starten. Zoveel mensen struggelen met oude patronen en het is gewoon niet nodig. Maar het gaat niet vanzelf, het vraagt wel moed én inzet om je leven te veranderen. Je krijgt er ook zoveel voor terug. Meer mildheid naar jezelf en anderen en meer grip op je eigen denken, voelen en doen. Niet meer overgeleverd aan het leven, maar zelf bewust en actief richting geven.  Dat maakt het leven een stuk lichter en makkelijker. En het maakt je ook een leuker mens. Het brengt een innerlijke rust, die je meeneemt in contact met anderen.