Denise de Kruijk

Ik geloof dat het hoofd alles wil begrijpen, maar niet alles kan oplossen. Je denken, voelen en doen werkt als één systeem. Onbalans in dit systeem kun je op verschillende manieren aanvliegen en dat werkt voor iedereen weer anders. Daarom werken we op maat en ontdekken samen wat voor jou het beste werkt.

GEDIPLOMEERD VITALITEITSCOACH
GECERTIFICEERD EFT PRACTITIONER
PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT I.O.
VERLIES- EN ROUWTHERAPEUT I.O.
STRESS COUNSELOR I.O.

Dit zijn mijn waarden

Dit zijn de principes waarop ik mijn leven heb ingericht. Door te ontdekken wat voor mij van wezenlijk belang is, werd het makkelijker om keuzes te maken die hierbij passen. Van klanten hoor ik veelal terug dat het contact snel vertrouwd voelt. Ik heb ook groot vertrouwen en respect voor mijn klanten. Het vraagt grote moed om jezelf onder ogen te zien.
 • Gelijkwaardigheid

 • Vrijheid

 • Moed

 • Groei

  MIJN PERSOONLIJKE VERHAAL

  Over Denise.


  Ik was van het type: hard doorrennen en boem is stop. Doelgericht, proactief, energiek. Prachtige kwaliteiten, maar in combinatie met verantwoordelijkheid, bevlogenheid en stressgevoeligheid, bracht het ook een behoorlijk burn-out risico met zich mee. Bovendien kon ik mezelf in gedachten behoorlijk in de knoei draaien. Andere kanten van mij kwamen hierdoor veel minder tot uiting: creatief, empathisch, verbindend, speels. En die kanten bleken juist mijn werkelijke energie tot uiting te brengen. Moeiteloze energie, in plaats van strijdlustige.

  Ook ik ervaarde dat er helaas geen weg om de hindernissen heen is en dat je er alleen maar dwars doorheen kunt. Door volop de onbalans aan te gaan, hervind je juist de balans, hoe gek dat ook klinkt. Het mooie is  dat je er daarna (veer)krachtiger uitstapt dan ervoor.  

   

  Wanneer ik mensen vraag om in het diepe van verandering te springen, weet ik heel goed wat ik van ze vraag, aangezien ik het ook meermaals heb gedaan. Dat vind ik ook zo mooi van mensen begeleiden bij dit proces. Ik zie de struggle, maar weet dat het juist daardoor beter wordt. 

   
  JE VINDT ME OOK OP LINKEDIN

  Over mijn werk.


  Ik opende mijn coachpraktijk in 2016. Tegelijk switchte ik, na bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, naar de zorg. Voor mij de ideale combinatie tussen de autonomie van een eigen praktijk en het samenwerken met een team aan een groter doel.  

  Inmiddels heb ik honderden sessies begeleid en krachtige tools leren toepassen die ook anderen helpen met hun vraagstukken. In mijn therapie opleiding verdiepte ik eerder opgedane kennis. Ik leerde hoe je effectiever tot de kern komt, niet-helpende patronen in kaart te brengen en om nog meer tools toe te passen die het proces ondersteunen. Ook kreeg ik meer inzicht in mijn eigen stukken, iets dat als therapeut van groot belang is, zodat je er ook echt voor je cliënt kunt zijn. Bovendien kun je anderen niet helpen, als je niet zelf ook bereid bent om door de mangel te gaan.

  De kracht van mijn begeleiding zit 'm de LOT-methode: Leren (nieuwe kennis opdoen) - Ontdekken (hoe werkt het voor jou) en Tools toepassen. Die tools versnellen het proces van verandering en je leert ze zelf toepassen, zodat je ze een leven lang kunt gebruiken.

  Wat voor mij voorop staat, is de gelijkwaardigheid in de gesprekken. We doen het echt samen. Iedereen kan namelijk door omstandigheden in de cliëntenstoel komen te zitten. Het is ontzettend krachtig als je bereid bent om dit proces aan te gaan.

  Mijn insteek is altijd nuchter, want ik ben een denker in de basis. Toch heb ik gemerkt dat voelen een net zo belangrijke factor is om verder te komen, daarom heb ik me ook verdiept in tools die hierbij ondersteunen.

   

  Het is waanzinnig mooi om dat kwartje te zien vallen bij de ander. Want als je eenmaal begrijpt hoe het voor jou werkt, kun je ook de keuze maken om het anders te gaan doen. 

  Opleidingen

  HIER HEB IK MIJN KENNIS OPGEDAAN
  • 2020-2024: Europees erkende HBO opleiding Professioneel Psychosociaal Stress Therapeut
   De opleiding volg ik bij Psychodidact, opleidingsinstituut Psychologie. Naast Psychosociale therapie studeer ik tegelijkertijd af in de tweede afstudeerrichting Verlies- en Rouwtherapie. Momenteel ben ik laatstejaars, alle kennismodulen en praktijktoetsing heb ik succesvol afgerond. Het laatste jaar bestaat uit stage bij een landelijke hulpverleningsorganisatie en afronden van het portfolio (soort scriptie over je eigen ontwikkeling tijdens de opleiding).

  • 2020: Certificeringstraject EFT techniek Matrix Reimprinting 
   Op visualisatie en innerlijk kind gebaseerde EFT methodiek, die ik volgde bij drs. Cella van der Staak van New Life Point.

  • 2018-2020: EFTi erkende opleiding 1, 2, 3 met certificering
   Basis en gevorderde internationaal erkende opleiding Emotional Freedom Techniques, die ik heb opgevolgd met een certificeringstraject. Ik deed dit bij EQ Libre van Yvonne Toeset, EFTi Master Trainer, auteur en supervisor.

  • 2015-2016: Post-HBO Registeropleiding Integraal Vitaliteitscoach
   Leefstijl- en vitaliteitscoach opleiding die ik volgde bij Mark Academy.

  • VWO/HBO

  You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.

   

  - Steve Jobs, in zijn befaamde speech. Bekijk de speech >