Denise de Kruijk

Ik geloof dat het hoofd alles wil begrijpen, maar niet alles kan oplossen. Je denken, voelen en doen werkt als één systeem. Onbalans in dit systeem kun je op verschillende manieren aanvliegen en dat werkt voor iedereen weer anders. Daarom werken we op maat en ontdekken samen wat voor jou het beste werkt.

GEDIPLOMEERD VITALITEITSCOACH
GECERTIFICEERD EFT PRACTITIONER
PSYCHOSOCIAAL THERAPEUT I.O.
VERLIES- EN ROUWTHERAPEUT I.O.
STRESS COUNSELOR I.O.

Dit zijn mijn waarden

Dit zijn de principes waarop ik mijn leven heb ingericht. Door te ontdekken wat voor mij van wezenlijk belang is, werd het makkelijker om keuzes te maken die hierbij passen. Van klanten hoor ik veelal terug dat het contact snel vertrouwd voelt. Ik heb ook groot vertrouwen en respect voor mijn klanten. Het vraagt grote moed om jezelf onder ogen te zien.
 • Gelijkwaardigheid

 • Vrijheid

 • Moed

 • Groei

  MIJN PERSOONLIJKE VERHAAL

  Over Denise.


  "Kun jij iets over jezelf vertellen?" Dat is zo'n vraag waar ik vroeger van in totale paniek kon raken. Het triggerde mijn onzekerheden die ik zo goed verborg voor de buitenwereld.

  Uit mijn roerige jeugd had ik de conclusie getrokken 'ik ben niet (goed) genoeg'. Dat maakte dat ik me van binnen klein en kwetsbaar voelde, terwijl ik van buiten een masker droeg 'dat ik het prima (alleen) kon'. Hulp vragen was dus geen optie. Een vicieuze cirkel, want als je iets gelooft ga je ook keuzes maken die dat geloof bevestigen. Ik vergeleek me met anderen, paste me aan en kwam niet toe aan wat voor mij belangrijk was, als ik het al wist. Continu bekroop me het gevoel dat ik ieder moment door de mand kon vallen en ontmaskerd zou worden.

  Die ontmaskering kwam drie jaar na het verlies van mijn eerste dochter toen in een burn-out het licht uitging. Een totale ego-crash en het beste dat me kon overkomen. Het was tijd om met mezelf aan de slag te gaan. Een ontdekkingstocht volgde waarbij ik mezelf opnieuw uitvond, of misschien wel voor het eerst echt uitvond. Uit alles wat ik deed, nam ik een puzzelstuk mee en uiteindelijk begon de puzzel zich te vormen. De kijk op mezelf en de wereld om me heen veranderde. Hierdoor ontstond ruimte om helder te krijgen hoe ik mijn leven wilde inrichten. Om dit ook te gaan doen, was nog een hoop moed nodig. Er volgde onzekere en moeilijke tijden, en terugkijkend, vond hier ook de grootste groei plaats. Ook ik ervaarde dat er helaas geen weg om de hindernissen heen is en dat je er alleen maar dwars doorheen kunt. Het mooie is wel dat je er daarna (veer)krachtiger uitstapt dan ervoor.  

   

  Wanneer ik mensen vraag om in het diepe van verandering te springen, weet ik heel goed wat ik van ze vraag aangezien ik het ook meermaals heb gedaan. Dat vind ik ook zo mooi van mensen begeleiden bij dit proces. Ik zie de struggle, maar weet dat het juist daardoor uiteindelijk beter wordt. 

   
  JE VINDT ME OOK OP LINKEDIN

  Over mijn werk.


  Ik opende mijn coachpraktijk in 2016. Tegelijk switchte ik, na bijna 20 jaar in het bedrijfsleven, naar de zorg. Voor mij de ideale combinatie tussen de autonomie van een eigen praktijk en het samenwerken met een team aan een groter doel.  

  Inmiddels heb ik honderden coachsessies begeleid en krachtige tools leren toepassen die ook anderen helpen met hun vraagstukken. In mijn therapie opleiding verdiepte ik die kennis. Ik leerde de tools die ik vanuit de coaching deels al kende, toepassen op een geheel nieuwe manier. Ook verdiepte ik in mijn eigen ervaringen, want als therapeut ga je zelf ook flink door de mangel. 

  Dat maakte dat de dingen meer in elkaar gingen vouwen. Ik begon de logica te zien waarom mijn patronen werken zoals ze doen. Dat maakte me milder voor mezelf en ook naar anderen. Als je snapt waarom, is het zo logisch dat het zo is gegaan. Het praat dingen die gebeurd zijn niet goed, maar het wordt wel makkelijker te dragen. Het (zelf)verwijt maakt dan plaats voor acceptatie. Met de nieuwe inzichten en door krachtige wetenschappelijke methoden in te zetten kwam ik tot nog meer verandering en verdieping van mijn praktijk. Wat ik heb geleerd uit eigen ervaringen en door het begeleiden van anderen, heb ik vertaald naar enkele expert coaching trajecten. In de reviews lees je wat enkele van mijn klanten van mijn begeleiding vinden.

   

  "Het is waanzinnig mooi, om dat kwartje te zien vallen bij de ander. Want als je eenmaal ziet hoe het in elkaar steekt, vallen de dingen op z'n plek. Bovendien weet je dan wat je te doen heb."

  Opleidingen

  HIER HEB IK MIJN KENNIS OPGEDAAN
  • 2020-2024: Europees erkende HBO opleiding Professioneel Psychosociaal Stress Therapeut
   De opleiding volg ik bij Psychodidact, opleidingsinstituut Psychologie. Naast Psychosociale therapie studeer ik tegelijkertijd af in de tweede afstudeerrichting Verlies- en Rouwtherapie. Momenteel ben ik laatstejaars, alle kennismodulen en praktijktoetsing heb ik succesvol afgerond. Het laatste jaar bestaat uit stage bij een landelijke hulpverleningsorganisatie en afronden van het portfolio (soort scriptie over je eigen ontwikkeling tijdens de opleiding).

  • 2020: Certificeringstraject EFT techniek Matrix Reimprinting 
   Op visualisatie en innerlijk kind gebaseerde EFT methodiek, die ik volgde bij drs. Cella van der Staak van New Life Point.

  • 2018-2020: EFTi erkende opleiding 1, 2, 3 met certificering
   Basis en gevorderde internationaal erkende opleiding Emotional Freedom Techniques, die ik heb opgevolgd met een certificeringstraject. Ik deed dit bij EQ Libre van Yvonne Toeset, EFTi Master Trainer, auteur en supervisor.

  • 2015-2016: Post-HBO Registeropleiding Integraal Vitaliteitscoach
   Leefstijl- en vitaliteitscoach opleiding die ik volgde bij Mark Academy.

  • VWO/HBO

  You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.

   

  - Steve Jobs, in zijn befaamde speech. Bekijk de speech >