parallax background

Psychosociale therapie.

Laagdrempelig en praktisch

Merk jij dat je steeds tegen hetzelfde patroon aanloopt, dat je last hebt van negatieve gedachten die je belemmeren om jezelf te zijn, frustratie voelt, het verleden moeilijk los kunt laten? Wil je leren hoe jouw patronen van denken, voelen en doen werken, waarom je hier last van hebt en hoe je ze kunt veranderen? Zodat je balans gaat ervaren, grip en vertrouwen. Lekkerder in je vel komt en je gelukkiger voelt.

Is psychosociale therapie ook voor mij?

Psychosociale therapie is voor gewone mensen met herkenbare problemen. We zijn allemaal het product van onze opvoeding en ervaringen en het is niet altijd makkelijk om hier van los te komen. Dat iemand met je meedenkt of je tools aanreikt, kan dan net het verschil maken.

Het proces.

JE BETER VOELEN IN DRIE STAPPEN
 
WE WERPEN ER EEN FRISSE BLIK OP 

Ontdek het in therapie.


Psychosociale therapie is dat wat in je hoofd gebeurt in relatie tot je omgeving (sociale interactie). Reageer je soms anders dan je zou willen, voel je ongemak in bepaalde situaties of heb je last van terugkerende negatieve gedachten? Lukt het niet om je doelen te behalen of heb je minder grip dan je zou willen? Misschien ben je zelfs wel situaties gaan vermijden. Dat is niet nodig, want er valt iets aan te doen.

In psychosociale therapie ontdek je hoe dit voor jou werkt. Door je verhaal te delen met iemand die aandachtig luistert, spiegelt en opmerkt wat opvalt. Zo krijg je zicht op je blinde vlekken. Wat zie je nog niet en wat weerhoud je? Door dat in kaart te brengen, kom je tot nieuwe inzichten. Nieuwe informatie en aangereikte methoden helpen vervolgens je perspectief te verschuiven en ruimte te maken voor nieuwe gedachten en andere interactie.


RESULTAAT NA PSYCHOSOCIALE THERAPIE

  • JE WEET WAAROM HET GAAT ZOALS HET GAAT
  • HET IS DUIDELIJK WAAR DE ANGEL ZIT
  • ER IS ORDE IN DE CHAOS
  • JE KUNT ANDERS OMGAAN MET NIET-HELPENDE GEDACHTEN
  • ER IS EEN LAST VAN JE SCHOUDERS
  • JE WEET WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS
  • JE KUNT ANDERE KEUZES GAAN MAKEN
  • JE ZIT LEKKERDER IN JE VEL
ZO GING HET BIJ MIJ

Het licht ging uit.


Ook ik ben geen ongeschreven blad natuurlijk. Uit mijn roerige jeugd, had ik een innerlijke onrust meegenomen. Kennis over hoe dit precies in elkaar stak en de vaardigheden om ermee te dealen, had ik nog niet. Dus na een serie aan grote life events die nog meer onrust veroorzaakten, liep ik vast. Ik twijfelde aan alles en vooral aan mezelf, ik was niet meer in staat om een simpel besluit te nemen. Een totale crash kun je wel zeggen.

Vanuit hier ben ik opnieuw gaan bouwen. Zowel mentaal, emotioneel als fysiek ging ik met mezelf aan de slag. In het begin voelde dit alsof ik midden op zee zat, zonder nieuw land in zicht. Na een tijdje voelde ik me steeds minder ontredderd. Door eerdere ervaringen onder de loep te nemen, te snappen hoe de dingen voor mij werken, door opleidingen, nieuwe ervaringen, oude te verwerken, nieuwe methoden te leren, verruimde mijn denken en groeide het vertrouwen. En het mooie is, als het eenmaal is gelukt om jezelf te overwinnen, blijft het.


 
WIL JE WETEN OF HET IETS VOOR JOU IS?

Boek je gratis kennismaking.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

- Albert Einstein